Lukašenko: Ne želimo da budemo nečija leđa, da nekoga štitimo i budemo sanitarni kordon

Izvor: Vostok.rs, 16.Avg.2020, 09:07

Lukašenko: Ne želimo da budemo nečija leđa, da nekoga štitimo i budemo sanitarni kordon

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da Republika ne želi nekoga da štiti i da postane sanitarni kordon između Rusije i zapadnih zemalja.
„To sam već prolazio nakon raspada SSSR, kada je bilo pokušaja formiranja baltičko-crnomorskog regiona – zaštitne zone, koju bi činile tri baltičke zemlje, Belorusija i Ukrajina, kako bi se odvojila Rusija od Zapada. Međutim, mi ne želimo da budemo nečija leđa, da nekoga štitimo i budemo sanitarni kordon. Mi znamo do čega to može dovesti. Zato sam sa predsednikom Putinom dogovorio uzajamnu saradnju kada je o tome reč“, rekao je Lukašenko. Pres-služba beloruskog lidera je saopštila da je Lukašenko poručio aktuelnoj vladi – premijeru, ministrima i predsednicima državnih organa, da obavljaju svoje dužnosti dok se ne formira novi sastav Saveta ministara.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.