Loše ukidanje ministarstva vere

Izvor: B92, 22.Jul.2012, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loše ukidanje ministarstva vere

Podgorica -- Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da nije dobro da Srbija ukine Ministarstvo vera.

On je rekao da se nada da će Vlada i Skupština Srbije još jednom razmotriti odluku da se umesto Ministarstva formira Državna kancelarija za vere. "Smatram da nije dobro da se ukida to ministarstvo, kao što nije dobro što je i u Crnoj Gori ukinut taj vladin resor", kazao je on Televiziji "Atlas".

Mitropolit Amfilohije smatra da se odluka o ukidanju Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vera Srbije može negativno odraziti i na finansijsku stranu crkvenog života, s

obzirom na to da je to ministarstvo novčano pomagalo crkve i bogoslovsku školu u Crnoj Gori.

Komentarišući činjenicu da je Skupština Crne Gore, glasovima poslanika vladajuće koalicije, odbila da raspravlja o zakonu o obnovi kapele vladike Petra Drugog Petrovića Njegoša, on je naveo da ima saznanje da je reč o privremenoj odluci.

Mitropolit Amfilohije smatra da treba ispoštovati poslednju volju crnogorskog vladara tako što će se kapela izgraditi na vrhu Lovćena, pored mauzoleja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.