Lopovi godišnje ukradu 3.000 vozila

Izvor: S media, 10.Jan.2011, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopovi godišnje ukradu 3.000 vozila

Od početka godine do kraja novembra na teritoriji Srbije nestalo je oko 2.686 vozila, od kojih je najveći broj, čak 70 odsto, vlasnika izgubilo u Beogradu. Godišnje bude pronađeno između 35 i 40 odsto nestalih automobila, a kako kažu u policiji, na meti lopova najčešće se nalaze četvorotočkaši marke “folksvagen” i “zastava”. Od ukupnog broja ukradenih vozila svako drugo je iz programa ova dva proizvođača.

Kako objašnjava Aleksandar Milošević, inspektor >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, nema konkretnog razloga zašto su baš ova vozila na meti kradljivaca.

- Ne postoji analiza zašto su “folksvagen” i “zastava” najzastupljeniji među nestalim vozilima, ali logično objašnjenje bi bilo da za njima postoji potražnja na tržištu. Očigledno je nekome lakše da proda ove automobile, pa ih zato i krade - kaže Milošević i dodaje da je u poslednje dve godine porastao broj ukradenih vozila marke “reno”, koje slede “audi”, “mercedes”, “opel”, BMW, “fijat”, “ford”, “škoda”...

Najviše krađa u Beogradu

Beograd 1.409,

Niš 86

Novi Sad 310

Kragujevac 68

Pančevo 53

Čačak 55

Sremska Mitrovica 69

Kraljevo 29

Požarevac 32

Zrenjanin 30

Subotica 48

Šabac 54

Jagodina 44

*broj ukradenih vozila od januara do decembra 2010.

Da bi sprečili lopove da im ukradu automobil, građani se odlučuju za razne sisteme zaštite, počev od alarma, raznih naprava i uređaja za blokiranje letve volana i menjača, preko elektronske zaštite, pa do GPS sistema.

Opširnije u štampanom izdanju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.