Lončar: 320 dece godišnje oboli od raka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2015, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: 320 dece godišnje oboli od raka

U Srbiji 320 dece godišnje oboli od maligniteta, a njih 50 ne ozdravi, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je povodom Međunarodnog dana dece obolele od raka koji se obeležava 15. februara posetio Institut za majku i dete gde je istakao da se mora rešiti problem sa izgradnjom banke matičnih ćelija.

"Problem treba da se reši da bi se nastavilo sa izgradnjom. Pojavila se sumnja da se radilo sa oplatolom koji smrdi", kazao je Lončar i pozvao nadležne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na odgovornost.

Izgradnja banke matičnih ćelija pri Insitutu za majku i dete dovedena je u pitanje u novembru 2014. godine kada je počeo da se oseća neprijatan miris.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izrazio je očekivanje da će uprkos problemima otvaranje banke biti za godinu ili dve.

Predstavnike vlasti dočekale su zaposlene u udruženju roditelja "Zvončica" Irina Bon i Boba Erić koje 23 godine održavaju rad te roditeljske kuće uz pomoć donacija.

"Pokušavamo da dobijemo mesečnu ili godišnju pomoć. Želimo namenske finansije i da uđemo u sistem, jer ovo nije briga koja će stati", izjavila je sekretar Udruženja Boba Erić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.