LjAJIĆ O OPTUŽBAMA NA NjEGOV RAČUN IZNETIM U KNjIZI ŠEŠELjA: Ako ne bude istrage, idem iz Vlade!

Izvor: Večernje novosti, 12.Jan.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LjAJIĆ O OPTUŽBAMA NA NjEGOV RAČUN IZNETIM U KNjIZI ŠEŠELjA: Ako ne bude istrage, idem iz Vlade!

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine UKOLIKO Tužilaštvo ne pokrene istragu o nečuvenim lažima i teškim optužbama koje je u svojoj novoj knjizi izneo Vojislav Šešelj, više neću sedeti u Vladi. Tako će biti i ako ne bude vanrednih izbora, spreman sam i ranije da se povučem, ali će moja stranka ostati u koaliciji sa SNS i podržavaćemo vladajuću većinu u Narodnoj skupštini. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Ovo, za "Novosti", poručuje potpredsednik Vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić, ne skrivajući ogorčenje zbog novog naslova lidera SRS u kojem ga je nazvao "novopazarskim kraljem heroina". - To je toliko monstruozna optužba da sam primoran da branim svoju čast i lični integritet. U ponedeljak ću poslati dopis Tužilaštvu u kojem ću tražiti da se pokrenu sve procesne i dokazne radnje i da se jasno utvrdi da li su tačni ti suludi Šešeljevi navodi. Pošto me očigledno on bolje poznaje idem pravo da se prijavim u Tužilaštvo pa neka oni utvrde šta je istina. Priložiću i tu nesrećnu knjigu. Angažovao sam i advokate koji će razmotriti ima li elemenata i za privatnu tužbu. Pročitajte još - Ljajić: Tužilac da reaguje zbog Šešeljeve knjige Predsednik radikala u svojoj novoj knjizi na 1.000 strana vicepremijera optužuje da se bavi kriminalom. Kao "dokaze" je priložio stenografske beleške od skupštinskih zasedanja, transkripte televizijskih emisija, novinske i tekstove sa onlajn izdanja u kojima je Ljajić optuživan. Šešelj je kao materijal koristio govore prvog čoveka Stranke pravde i pomirenja i Ljajićevog ljutog rivala Muamera Zukorlića, a pisao je i o odnosu ministra sa vođom Stranke demokratske akcije Sulejmanom Ugljaninom. POČELO U SKUPŠTINI SUKOB Ljajića i Šešelja počeo je pre nekoliko meseci, kada je lider SRS postavio poslaničko pitanje tražeći od MUP da proveri da li potpredsednik Vlade ima veze sa trgovinom drogom. Ministar policije Nebojša Stefanović kazao je da nema takve podatke, a poslanici SDPS zahtevali su da se Šešelju oduzme mandat u parlamentu.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ljajić: Ako ne bude istrage zbog Šešeljevih navoda, idem iz Vlade Srbije

Izvor: SandzakPress.net, 12.Jan.2019

Potrpedsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da ukoliko tužilaštvo ne pokrene istragu o  teškim optužbama koje je o njemu u svojoj novoj knjizi iznio lider radikala Vojislav Šešelj, više neće sjedeti u vladi, ali će njegova stranka ostati u koaliciji sa naprednjacima. “Tako će biti...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.