Linta: Izvinjenje Plenkovića nije iskreno

Izvor: BKTV News, 19.Dec.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Izvinjenje Plenkovića nije iskreno

Brojne činjenice nedvosmisleno pokazuju da su ustaški pozdrav ''Za dom spremni'' masovno koristili pripadnici hrvatske vojske.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da nije iskreno izvinjenje hrvatskog premijera Andreja Plenkovića žrtvama ustaškog režima i njihovim porodicama zbog postavljanja spomen obeležja sa natpisom „Za dom spremni“ u Jasenovcu.

Prema njegovim rečima, Plenković nastoji da opravda postavljanje navedenog spomen >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << obeležja sa ustaškim pozdravom „Za dom spremni“ poginulim pripadnicima HOS-a jer su se isti tobože borili za slobodnu i demokratsku Hrvatsku.

"Brojne činjenice nedvosmisleno pokazuju da su ustaški pozdrav ''Za dom spremni'' masovno koristili pripadnici hrvatske vojske i policije devedesetih godina, kao i da se masovno koristi u današnje vreme. To je jedan od nespornih dokaza da se režim Franje Tuđmana borio za proustašku i etnički čistu Hrvatsku bez ili sa što manje Srba a ne za slobodnu i demokratsku Hrvatsku", kaže Linta.

Rezultat navedene politike jeste preko 7.000 ubijenih i pola miliona proteranih Srba, srušeno oko 3.000 spomenika NOB-a, uništena i opljačkana srpska imovina, sistematsko kršenje ljudskih i nacionalnih prava Srba, stalna hapšenja prognanih Srba…, navodi se u saopštenju.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.