Lemeški kulen Ištvana Sevalda Odličan bački proizvod

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2021, 13:10

Lemeški kulen Ištvana Sevalda "Odličan bački proizvod"

Ištvan Sevald iz Svetozara Miletića na takmičenju u Baji osvojio je za svoj proizvod-lemeški kulen priznanje "Odličan bački proizvod". To je osmi put da Sevald osvaja ovo priznanje za kvalitet.

Deo nagrade je i logo Odličan bački proizvod koji Sevald sad može stavitu na svoj lemeški kulen.

Ištvan Sevald član je Udruženja lemeški kulen, koje okuplja proizvođače ovog proizvoda koji nosi oznaku proizvod sa zaštićenim geografskim poreklom. Udruženje je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osnovano 2006. godine, a jedan od ciljeva bio je okupljanje proizvođača kulena.

Godišnje se u Svetozaru Miletiću proizvede oko 10 tona lemeškog kulena. Nekoliko je mladih proizvođača, pa se proizvodnja iz godine u godinu povećava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.