Leković i Čanak razgovarali o formiranju Evropskog bloka

Izvor: B92, 10.Jan.2020, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leković i Čanak razgovarali o formiranju Evropskog bloka

Novi Sad -- Kopredsednik Stranke moderne Srbije Nebojša Leković i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak razgovarali su o formiranju Evropskog bloka.

Leković i Čanak su razgovarali o neophodnosti saradnje svih proevropskih političkih snaga u Srbiji.

Generalni sekretar LSV-a Bojan Kostreš je agenciji Beta danas rekao da postoji "živa komunikacija" i sa drugim srodnim političkim organizacijama i dodao da je optimista što se ishoda tiče.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Naveo je da će Vojvođanski front, koalicija političkih partija o organizacija iz Vojvodine, biti jedan od stubova novog saveza, ako se on formira.

Kostreš je dodao da je za LSV Vojvođanski front prioritet.

Predstavnici Vojvođanskog fronta, SMS-a i Građanskog demokratskog foruma (GDF) razgovarali su i u decembru mesecu o mogućnostima saradnje uoči predtojećih opštih izbora u Srbiji.

Oni su tada agenciji Beta kazali da to nije definitivna najava koalicije, već "razgovor ljudi koji dele iste političke vrednosti".

Predsednik GDF-a Aleksandar Olenik tada je agenciji Beta rekao da su u toku pregovori sa svim organizacijama koje su evropski, demokratski i građanski opredeljene, kao i da "nije tajna da pravimo evropsku listi za izbore".

"Smatramo da opozicija treba da izađe u dve kolone: jedna je konzervativna, nacionalistička, i ona već postoji i za sada najavljuje bojkot izbora. A druga je evropska. Pregovori su u toku i sa ovima koji su na fotografiji, ali i sa onima koji nisu, a cilj je da evropska Srbija spremno dočeka izbore", kazao je Olenik.

Poslanik SMS-a Vladimir Đurić rekao je tada da odgovorni političari moraju koristiti svaku priliku za razgovor o izbornim uslovima.

„Pogotovo ako se radi o ljudima bliskim po tome što žele da ubrzaju evropski put Srbije, kojim nas vlast vodi sporo i neiskreno, a bivša vlast se nejasno izjašnjava o tome“, rekao je tada Đurić agenciji Beta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Leković i Čanak razgovarali o formiranju Evropskog bloka

Izvor: Blic, 10.Jan.2020

Kopredsednik Stranke moderne Srbije (SMS) Nebojša Leković i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak razgovarali su o neophodnosti saradnje svih proevropskih političkih snaga u Srbiji, s ciljem formiranja Evropskog bloka, potvrdio je novinarima generalni sekretar LSV-a Bojan Kostreš.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.