Le Penova: Priznaću Krim ako postanem predsednik Francuske

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2016, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Le Penova: Priznaću Krim ako postanem predsednik Francuske

Liderka francuske partije „Nacionalni front“ Marin Le Pen izjavila je da je spremna da prizna Krima delom Rusije ako bude izabrana za predsednicu države.

„Jasno vidim takvu mogućnost. Potpuno je verovatno da Francuska prizna da je Krim ruski, kada postanem predsednica Francuske“, izjavila je Marin Le Pen u intervjuu za francuski "Raša tudej".

Političarka je dodala da je od samog početka sankcione politike prema Rusiji „Nacionalni front" bio protiv tih mera.

Predlog da se Krim prizna delom Rusije sve češće se čuje u Evropi. 18. maja Savet italijanske oblasti Veneto usvojio je rezoluciju u kojoj se poziva nacionalna Vlada da prizna Krim ruskim regionom i ukinu sankcije koje su bile uvedene protiv Moskve.


At least one country should say ‘enough’ – French MP on anti-Russia sanctions https://t.co/PdzECVDI46 pic.twitter.com/ZqtJnKkuvB
— RT (@RT_com) April 28, 2016 „Nacionalni front" se zalaže za konzervativne vrednosti, ograničavanje migracije i protiv je evropskih integracija. Popularnost partije u Francuskoj postepeno raste: na poslednjim izborima za Evropski parlament dobila je 25,4 odsto glasova birača.

Marin Le Pen je u februaru ove godine saopštila da namerava da učestvuje na predsedničkim izborima 2017. Godine. Prema poslednjim anketama, za sada, zaostaje za kandidatim iz Republikanske partije Alanom Župeom.



Komentarišući trku za predsednika SAD, Le Penova kaže da bi pobeda Hilari Klinton značila "opasnost po mir u svetu".

Ona je ocenila i da je Klintonova "najopasniji" američki predsednički kandidat po Francusku jer je, kako navodi, bivša američka državna sekretarka povezana sa čitavim nizom američkih odluka koje su svet gurnule u haos.

Liderka FN izražava uverenje i da će Hilari Klinton nastaviti sa takvom "destruktivnom politikom, politikom sukoba i zatočivanja Evrope u slepi atlanticizam, što predstavlja opasnost po mir u svetu".

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Le Pen: Priznaću Krim kao deo Rusije

Izvor: Blic, 20.Maj.2016

Lider Nacionalnog fronta Marin le Pen najavljuje da će Francuska priznati Krim u sastavu Rusije, ukoliko ona postane predsednik...- Jasno vidim takvu mogućnost. U potpunosti je verovatno da će Francuska priznati Krim kao deo Rusije, kada ja postanem šef države - ističe Le Penova, a prenose ruski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.