Lajm: Tehnički razgovori Priština-Beograd u Ohridu?

Izvor: Blic, 22.Avg.2010, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajm: Tehnički razgovori Priština-Beograd u Ohridu?

Moguće je da se tehnički razgovori srpskih i kosovskih vlasti održe u Ohridu, piše danas list na albanskom "Lajm" koji ima izdanja u Prištini i Skoplju.

Tu vest preneo je i portal Albey koji navodi da je izvor "Lajma" neimenovani diplomata iz Skoplja. Prema istim izvorima, Ohrid ima prioritet među gradovima koji su kandidati za domaćina tih razgovora u slučaju da Kosovo i Srbija postignui sporazum o njihovom početku.

Ukoliko se odluči da se ti razgovori odvijaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na Balkanu, onda se grad Ohrid smatra jednom od najboljih adresa. Taj grad je poznat po tome što je u njemu 2001. godine postignut Okvirni dogovor kojim je okončan konflikt Makedonaca i Albanaca.

"Zato se smatra da je Ohrid najprikladniji grad za pregovore srpske i kosovske strane", citira list neimenovanog diplomatu iz Skoplja.

Isti izvor ne odbacuje mogućnost da sedište razgovora ponovo bude u Beču ili nekoj drugoj evropskoj metropoli, ali ne odbacuje ni mogućnost da se razgovori odvijaju u rundama - jednom u Prištini i jednom u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.