Izvor: B92, 09.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajčak odobrio vraćanje pasoša

Sarajevo -- Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak opozvao je naredbe o oduzimanju pasoša od 19 osoba zbog podrške Stojanu Župljaninu.

Nakon hapšenja optuženog za ratne zločine Stojana Župljanina i njegovog izručenja tribunalu u Hagu, Lajčak je odobrio vraćanje oduzetih putnih dokumenata. U konsultacijama sa Haškim tribunalom, međunarodnim i lokalnim partnerima u oblasti sigurnosti i sprovođenja zakona, visoki predstavnik je došao do zaključka da više ne postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razlozi za oduzimanje putnih dokumenata tim osobama.

"Biće dopušteno vraćanje njihovih putnih dokumenata, uključujući i lične karte", saopšteno je danas iz Ureda visokog predstavnika.

Navodi se da takva odluka ne prejudicira trenutne ili buduće istrage protiv tih osoba ili pravo visokog predstavnika da preduzme buduće aktivnosti protiv svakoga ukoliko ponovo opstruiše ili ugrozi sprovođenje Opšteg okvirnog sporazuma za mir.

Lajčak je u martu ove godine naredio oduzimanje putnih isprava osobama koje su bile povezane sa Stojanom Župljaninom.

Visoki predstavnik, međutim, nije želeo da objavi imena onih kojima su oduzeta lična dokumenta kako ne bi ometao istragu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.