Izvor: B92, 22.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Labus: Neophodna izrada nacionalne strategije priključenja

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus izjavio je da je neophodno ponovno raspisati tender za izradu nacionalne strategije pridruživanja Srbije i Crne Gore Evropskoj uniji. Na sednici Odbora za evropske integracije u Skupštini Srbije, Labus je predložio da se na sledećoj sednici tog odbora predstavi godišnji izveštaj Evropske komisije o pridruživanju balkanskih zemalja Evropskoj uniji, koji će izaći krajem ovog meseca. Prema njegovim rečima, najvažniji princip sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trebalo bi da bude postizanje političkog konsenzusa oko priključenja EU.

"Članstvo u EU je 80 odsto posla oko priključenja Svetskoj trgovinskoj organizaciji, a to podrazumeva značajne aktivnosti Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva privrede, jer se njih tiče 50 odsto propisa koji treba da se harmonizuju", kazao je Labus.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.