LSV protiv Zakona o železnicama

Izvor: B92, 11.Sep.2011, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV protiv Zakona o železnicama

Novi Sad -- Poslanici LSV u Skupštini Srbije glasaće protiv Predloga zakona o železnici, jer je ekonomski štetan po Vojvodinu, odlučilo je predsedništvo te stranke.

Predlog zakona ne sadrži princip na kome je LSV insistirala, a to je da onaj ko je finansirao, izgradio i ulagao u neku imovinu, treba da nad njom ima upravljačka, osnivačka i vlasnička prava, navodi se u današnjem saopštenju za javnost.

Ta stranka je saopštila da su odbijeni njeni amandmani na Predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zakona o železnici i dodala da će na tom principu insistirati i prilikom usvajanja Predloga zakona o javnoj svojini.

"Vojvodina mora u svom vlasništvu imati sve one stvari i svu onu imovinu koja je pretežno ili u potpunosti izgrađena iz sredstava Vojvodine i njenih građana, što uključuje i železnicu", piše u saopštenju.

LSV ima četiri poslanika u Skupštini Srbije i deo je vladajuće koalicije.

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara i šef poslaničke grupe manjina u Skupštini Srbije Balint Pastor takođe je za današnji novosadski "Dnevnik" najavio da neće glasati "protiv interesa Vojvodine", odnosno da neće podržati Predlog zakona o železnici, jer Vlada Srbije nije prihvatila ni amandmane SVM-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.