LSV će podržati inicijativu SDPS

Izvor: Akter, 10.Dec.2015, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV će podržati inicijativu SDPS

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravila je danas inicijativu Socijaldemokratske partije Srbije za donošenje skupštinske rezolucije protiv svih pojedinaca, organizacija i pokreta, koji su tokom Drugog svetskog rata sarađivali sa okupatorima

"Krajnji je trenutak da država jednom za svagda zaustavi ponižavanje žrtava antifašističke borbe brojnim falsifikovanjima istorije, a kojima naročito doprinose procesi za rehabilitaciju kvislinga i fašista sve do Milana Nedića", >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kaže se u saopštenju LSV.

Republika Srbija jednom konačno mora da se suoči sa sobom, nerešenim pitanjima i istinama, a upravo je parlament institucija iz koje mora poteći inicijativa za zaštitu istine i antifašističke tradicije i LSV će apsolutno podržati ovu inicijativu SDPS, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.