LSV: Vratiti Vojvodini sve što je imala

Izvor: Akter, 26.Sep.2014, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Vratiti Vojvodini sve što je imala

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je u petak da se Ustav Srbije izmeni i da se u njemu precizno definiše položaj Vojvodine u skladu sa stečenim pravima i evropskim standardima

LSV je u saopštenju navela da njeni aktivisti dele materijal u gradovima i opštinama širom Vojvodine, da bi podsetili gradjane kako se u Vojvodini živelo dok je imala zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, pravo na imovinu i prihode, i sve to garantovano Ustavom.

Tu je, izmedju >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ostalog, i spisak fabrika, institucija i mnogo toga drugog što je izgradjeno u Vojvodini u to vreme, kada je Vojvodina upravljala svojim novcem i imovinom, piše u saopštenju.

"Osam godina mi govorimo da je ovaj Ustav Srbije loš i da ga treba menjati, da je i tih sramnih sedam odsto novca koji Vojvodini pripada najobičnija prevara koja će skupo koštati gradjane Vojvodine. Ta prevara na koju smo upozoravali je gradjane Vojvodine koštala preko milijardu evra", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

LSV: Vratiti Vojvodini šta je imala

Izvor: B92, 26.Sep.2014

LSV zatražila danas da se Ustav Srbije izmeni i da se u njemu precizno definiše položaj Vojvodine u skladu sa stečenim pravima I evropskim standardima...Liga socijaldemokrata Vojvodine je u saopštenju navela da njeni aktivisti dele materijal u gradovima i opštinama širom Vojvodine, da bi podsetili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.