LSV: Tolerancija je garant boljeg života

Izvor: Blic, 21.Maj.2017, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Tolerancija je garant boljeg života

Liga socijaldemorkata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da tolerancija i poštovanje različitosti mora postati osnova dobrosusedskih odnosa na Balkanu.

- Političke elite moraju raditi u tom pravcu, a sve suprotno tome vodilo bi u nove podele i verovatno u sukobe, koji nikada nisu, niti će doneti išta dobro - naveo je LSV u saopštenju za javnost povodom Međunarodnog dana kulturne različitosti.

Dodaje se da je Balkan "godinama unazad, ali i danas", bio prostor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na kojem su se negirala prava, a često se u pitanje dovodila mogućnost postojanja više kultura i tradicija na jednom prostoru.

- Ideja krvi i tla bila je dominantna devedesetih godina i promovisala je politiku mržnje i podela - piše u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.