LSV: Poništiti gašenje Elektrovojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2016, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Poništiti gašenje Elektrovojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravila je odluku o smeni direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića, te pozvala Vladu Srbije da ukine i "štetne odluke koje je on donosio, a neke od njih i ta vlada potvrđivala", među kojima je i ona o gašenju Elektrovojvodine.

Prva među odlukama koje hitno treba ukinuti, kako ističe LSV, jeste odluka o gašenju pet privrednih društava i formiranju jednog Operatora distributivnog sistema (ODS).

"Liga socijaldemokrata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vojvodine je upozoravala da je to izuzetno štetan potez i da jedino što može uslediti nakon takve reorganizacije jeste prodaja Elektroprivrede Srbije. Jednako smo mislili, govorili i upozoravali da Obradovićeva reorganizacija EPS-a koja podrazumeva centralizaciju nadležnosti, imovine i novca u beogradsku Elektrodistribuciju, a gašenje 'Elektrovojvodine' i drugih privrednih društava, ne može biti ništa drugo osim lošeg poteza", ukazuje se u saopštenju ove stranke.

Dodaje se da o kvalitetu odluka koje je Obradović donosio govoreći o uštedama, najbolje govori činjenica da je smenjen zbog rasipanja novca.

"Sada je potrebno odustati od centralizovanog sistema i omogućiti da se, u modernom obliku, dosadašnjih pet privrednih društava ponovo vrate delatnosti zbog kojih su osnovana, počev od 'Elektrovojvodine' koja je bila lider kako u kvalitetu usluga i ulaganja u sistem, tako i u nivou naplate", poručuje Liga.

U saopštenju se dodaje da u međuvremenu sedište jedinstvenog Operatora distributivnog sistema mora biti prebačeno u "Elektrovojvodinu", kao deo EPS-a sa najvišim standardima i kvalitetom poslovanja, najvišim nivoom znanja i raspoloživom svom neophodnom logistikom i kao dokaz da je namera bila reorganizacija sistema a ne centralizacija moći i novca.

"Ujedno, potrebno je odmah posle izbora doneti zakonske mehanizme koji će onemogućiti da ikada više uređenje elektrodistributivnog sistema u Srbiji bude predmet proizvoljne procene jednog čoveka, jednokratnih uredbi ili interesa moćnog kapitala", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

LSV pozdravlja smenu direktora EPS

Izvor: Blic, 04.Mar.2016

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je da je odluka o smeni direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića "dobra vest"i pozvala Vladu Srbije da, kako se navodi, ukine i štetne odluke koje je on donosio...U saopstenju LSV se navodi da je među odlukama koje treba ukinuti ona o...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.