Izvor: Blic, 28.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP počela akciju "Stop političkoj mafiji"

Podmladak Liberalno demokratske partije organizovao je danas u podne akciju "Stop političkoj mafiji", u okviru koje će prikupljati potpise podrške građana za procesuiranje odgovornih za oružanu pobunu Jedinice za specijalne operacije (JSO) u jesen 2001. godine.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović zatražio je od specijalnog tužioca Slobodana Radovanovića da "hitno pokrene sudski proces kojim bi se otvorilo pitanje ubistva premijera Zorana Đinđića kroz procesuiranje pobune JSO". Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je ponovio stav LDP da je ta pobuna bila rezultat kontinuiteta politike Vojislava Koštunice sa politikom Slobodana Miloševića i da je njen rezultat bilo ubistvo Đinđića, 12. martam 2003. Prema njegovim rečima, Koštunica je podržao pobunu JSO i "svesno rušio Zoranovu vladu". Jovanović smatra da do istine o ubistvu premijera nije moglo da se dođe na suđenju Đinđićevim ubicama, zbog opstrukcija kojima je Specijalni sud u tom procesu bio izložen od strane Koštuničine vlade.

Lider LDP-a takođe je najavio da će ta stranka pokrenuti postupak pred sudom o rasvetljavanju političke pozadine ubistva Đinđića, ako to ne bude učinio Radovanović. Mladi LDP su u okviru akcije na Trgu Republike raširili veliki pano gde se, na jednoj strani nalaze fotografije Miloševića, Koštunice i njegovih saradnika, dok su na drugoj strani Jovanović i Đinđić, preko čijih fotografija je nacrtana meta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.