LDP: Usvojiti Zakon o poreklu imovine političara

Izvor: Blic, 19.Jan.2015, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Usvojiti Zakon o poreklu imovine političara

Liberalno demokratska partija (LDP) ocenila je danas da bi trebalo usvojiti Zakon o poreklu imovine političara, imenovanih i postavljenih lica, kako bi se otklonile sumnje i rešilo pitanje ispitivanja porekla imovine političara.

LDP u saopštenju navodi da osnovana sumnja o nelegalno stečenoj imovini postoji kada je ona u nesrazmeri sa poreskim podacima i ličnim i porodičnim primanjima, a da bi se te sumnje otklonile neophodno je pružiti verodostojne dokaze o poreklu imovine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
LDP smatra da bi taj zakon morao da se primenjuje od predsednika Republike, predsednika i potpredsednika Vlade, ministara, državnih sekretara, pomoćnika ministara, predsednika i potpredsednika Narodne skupštine, narodnih poslanika i funkcionera političkih partija.

Usvojiti Zakon o poreklu imovine političara http://t.co/3e97dQcyuW

Za ispitivanje imovine, prema oceni LDP, trebalo bi da bude nadležna Poreska uprava, odnosno posebno formirana organizaciona jedinica za ispitivanje porekla imovine političara i državnih funkcionera.

Podršku Poreskoj upravi u obavljanju te dužnosti, trebalo bi da pruže tužilaštvo, sud, Ministarstvo unutrašnjih poslova, državni revizor i ostali organi koji mogu posedovati relevantne informacije.

LDP dodaje da bi Poreska uprava trebalo na svakih šest meseci da podnosi izveštaj o radu javnosti i Narodnoj Skupštini, a nadzor nad tim procesom da obavlja nezavisna komisija koju imenuje Narodna Skupština, a činili bi je predstavnici nevladinog sektora.

LDP dodaje da na usvajanju takvog zakona insistira od svog osnivanja, ali da on nikada nije nailazio na odobravanja drugih političkih aktera.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

LDP: Usvojiti Zakon o poreklu imovine političara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2015

Liberalno demokratska partija (LDP) ocenila je danas da bi trebalo usvojiti Zakon o poreklu imovine političara, imenovanih i postavljenih lica, kako bi se otklonile sumnje i rešilo pitanje ispitivanja porekla imovine političara...LDP u saopštenju navodi da osnovana sumnja o nelegalno stečenoj imovini...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.