LDP: Odustajanje od izbora šansa za rešavanje problema

Izvor: N1 televizija, 19.Nov.2017, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Odustajanje od izbora šansa za rešavanje problema

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da će odluka da se ne ide na vanredne parlamentarne izbore imati smisla ako Srbija iskoristi sledeću godinu za učešće u rešavanju problema od kojih presudno zavisi budućnost zemlje.

"Odustajanjem od još jednog izbornog mrcvarenja sačuvana je šansa da ovim problemima krenemo u susret i ona ne sme biti prokockana u jalovim ličnim ratovima i udavljena frustracijama kojih je prepuna srpska politika", >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << naveo je Jovanović.

On je istakao da je uobičajeno da se izbori raspisuju u onom trenutku kada je pred društvo potrebno izaći sa nečim što će ono moći da razume, dok se u Srbiji svaka izborna kampanja pretvara u politički obračun.

"Politički priortiteti ove zemlje nisu prepakivanje republičke vlasti ili dodvoravanje Moskvi, već stabilizacija odnosa u regionu kroz rešavanje otvorenih pitanja između Beograda i Prištine na osnovama političkog dogovora koji treba da donesemo u nekoliko narednih meseci", rekao je Jovanović.

Dodao je da bi se na taj način otvorila perspektiva normalizacije i rešavanje političkih prilika u Bosni i Hercegovini, kroz stvaranje preduslova za normalno održavanje bosanskohercegovačkih izbora.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

LDP: Odustajanje od izbora šansa za rešavanje problema

Izvor: B92, 19.Nov.2017

Beograd -- Odluka da se ne ide na parlamentarne izbore imaće smisla ako Srbija iskoristi 2018. za rešavanje onih problema od kojih presudno zavisi budućnost zemlje...To je ocenio predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović...On je, u saopštenju, ocenio da sada "imamo šansu da otvorena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.