Izvor: B92, 14.Jun.2010, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Odlična vest iz Luksemburga

Beograd -- Odluka o početku ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom je odlična vest, izjavio je predsednik LDP-a Čedomir Jovanović.

On je poručio da Vlada Srbije više nema nijedan izgovor za dalje odlaganje reformi.

"Sada je vreme za odgovor na pitanje šta ćemo raditi u ovim mesecima, možda i godini, koliko će ratifikcija trajati. LDP je spreman za taj posao", navodi se u pisanoj izjavi Jovanovića.

Od danas, naglasio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << on, Vlada više nema nijedan izgovor za dalje odlaganje reformi, za činjenicu da u Skupštini Srbije ne postoji nijedan predlog zakona potreban za dalje usvajanje evropskih standarda.

"Vlada već sutra, u parlamentu, mora da nam kaže šta je njen plan. Mi svoj imamo, ponudili smo ga i čekamo odgovor na pitanje da li su drugi spremni da prihvate naš dogovor za budućnost", poručio je Jovanović.

Jovanović je ocenio da Srbija kasni za regionom i zato predlaže dva mehanizma za ubrzanje procesa evropskih integracija - donošenje odluke o ulasku u NATO i novu regionalnu politiku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.