LDP: Objaviti pravu istinu o MMF

Izvor: B92, 30.Maj.2010, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Objaviti pravu istinu o MMF

Čedomir Jovanović (FoNet)

Beograd -- LDP pozvala Vladu Srbije da ne krije istinu već da kaže građanima kakav je pravi epilog pregovora s Međunarodnim monetarnim fondom.

Čedomir Jovanović kaže da LDP traži hitno sazivanje sednice Skupštine Srbije na kojoj bi se razmotrila ekonomska i socijalna situacija u zemlji.

"Kašnjenje i oklevanje su osnovna ekonomska i socijalna strategija u ovom trenutku", naveo je u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik LDP-a Čedomir Jovanović.

"Zato se od javnosti krije sta je epilog razgovora, zato se misli da će sve biti u redu ako se u Skupštinu pošalje bilo kakav predlog Zakona o penzijama", stoji u izjavi.

Vlada Srbije i Međunarodni monetarni fond dogovorili su se pre nekoliko dana o četvrtoj reviziji kreditnog aranžmana, što će omogućiti Srbiji da povuče novu ratu od 380 miliona evra.

Predsednik LDP-a je podsetio da je ta stranka predstavila program za izlazak iz ekonomske krize koji, između ostalog, predviđa promenu sistema naplate poreza na dodatu vrednost i niže poreze i doprinose na zarade.

Jovanović je kritikovao ekonomsku politiku Vlade Srbije navodeći da je odlikuju kašnjenje i oklevanje u preduzimanju mera.

"Mnogi ministri, a narocito ministar rada i socijalne politike Rasim Rasim Ljajić, pokušavaju da ubede građane kako Vlada nije grešila i kako će četvrta revizija aranžmana omogućiti da nastave svoje populističke projekte", rekao je Jovanović i optužio vlast u Srbiji za demagogiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.