LDP: Novi simboli nisu ni novi, ni simboli

Izvor: Akter, 17.Mar.2015, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Novi simboli nisu ni novi, ni simboli

Pokrajinski odbor Liberalno-demokratske partije (LDP) saopštio je danas da je protiv uvodjenja novih simbola Vojvodine, čiji predlog danas nije usvojila ni Skupština Vojvodine, jer ne predstavljaju Pokrajinu na pravi način

Kako je u saopštenju upozorio predsednik pokrajinskog odbora LDP, Saša Šućurović, uloga simbola je da "prepoznatljivo reprezentuju ono na šta se odnose", a predloženi novi simboli, smatra LDP, nemaju tu karakteristiku.

"Simboli koji su već >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << 11 godina u upotrebi, sigurno imaju veću prepoznatljivost i simboliku.., nego oni koji se sada proglašavaju tradicionalnim, a nemaju utemeljenje u tradiciji simbola Vojvodine. To što neki simbol postoji od 1848, govori o njegovoj istoriji, ali ne i o njegovoj prihvaćenosti kao simbola", piše u saopštenju LDP.

Šućurović je dodao da dodavanje novih simbola liči na "pokušaj da se njihovim nagomilavanjem smišljeno umanji identifikacija Vojvodjana s postojećim simbolima, kako bi se urušavao duh autonomije Vojvodine".

Skupština Vojvodine nije danas prihvatila uvodjenje takozvanih tradicionalnih simbola Pokrajine, jer su poslanici Demokratske stranke (DS) i Nove demokratske stranke bili uzdržani pri glasanju, a poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) su bili protiv te odluke.

Dok je za donošenje te odluke bila potrebna dvotrećinska većina, odnosno glasovi 81 od 120 poslanika, za je glasalo 50 poslanika, protiv je bilo 10, a uzdržana su bila 42 poslanika.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

LDP: Novi simboli nisu ni novi, ni simboli

Izvor: Blic, 17.Mar.2015

Pokrajinski odbor Liberalno-demokratske partije (LDP) saopštio je danas da je protiv uvođenja novih simbola Vojvodine, čiji predlog danas nije usvojila ni Skupština Vojvodine, jer ne predstavljaju Pokrajinu na pravi način...Kako je u saopštenju upozorio predsednik pokrajinskog odbora LDP, Saša...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.