LDP: Male šanse za jednu kolonu u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2016, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Male šanse za jednu kolonu u Vojvodini

Potpredsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Dušan Mijić ocenio je danas da su male šanse da će ta stranka, Demokratska stranka (DS) i Socijaldemokratska stranka (SDS), zajedno sa drugim strankama, izaći u jednoj koloni na pokrajinskim izborima.

Mijić je za RTV kazao da je, iako je lično bio zagovornik takve opcije, teško da će doći do takvog razvoja situacije, s obzirom na dešavanja na republičkom nivou.

"Mi još uvek razgovaramo sa svim potencijalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << partnerima u Vojvodini i u narednih par dana ćemo doneti definitivnu odluku. Očekujem da će to biti sledeće nedelje", rekao je funkcioner LDP.

Mijić je kazao da su za tu stranku prihvatljive sve opcije koje se zalažu za autonomiju Vojvodine.

"Najvažnije je da se napravi konsenzus stranaka oko centralnog pitanja koje će uslediti 2017. godine, a to je položaj Vojvodine u novom Ustavu i mogućnosti da se promeni položaj Vojvodine u novom Ustavu", istakao je Dušan Mijić.

Mijić je kazao i da očekuje da se odnosi LDP i SDS u Vojvodini neće menjati u odnosu na republički nivo, a da saradnja sa demokratama zavisi od te stranke.

"DS će morati da se izjasni da li je LDP prihvatljiv partner u Vojvodini. Mi smo započeli neku saradnju i očekujemo da oni donesu odluku na tom nivou", objasnio je potpredsednik LDP.

Na pitanje da li je i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) prihvatljiva za saradnju u Vojvodini, Mijić je kazao da je ta stranka za LDP izuzetno prihvatljiva, s obzirom na dogovore na republičkom nivou.

Pregovori između DS, LDP i SDS završeni su pre dva dana dogovorom da će opozicija na republičke izbore izaći u dve kolone, iako je u jednom trenutku bila najavljena i mogućnost jedne.

Lider LDP Čedomir Jovanović rekao je juče za RTV da je verovao da će dogovor oko jedne kolone biti postignut i da bi, da je bio postignut, to bio pravi put da se obnovi Demokratska stranka.

Predsednik DS Bojan Pajtić kazao je novinarima da će ta stranka na izborima nastupiti sa onim partijama sa kojima je sarađivala u prethodne dve godine u borbi protiv režima. On je ocenio da građane Srbije ne interesuje broj mandata, niti ko će s kim u koaliciju, odnosno da njih interesuju životne stvari, a da su predstojeći izbori pitanje preživljavanja Srbije.

LSV je, sa druge strane, neposredno pred početak sastanka lidera DS, LDP i SDS, saopštila da će na pokrajinske izbore izaći samostalno, a da će se o načinu na koji će ta stranka izaći na republičke izbore odlučivati na narednoj sednici predsedništva LSV.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.