Kusturica: Hoće da Srbijom vlada skretničar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2015, 02:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica: Hoće da Srbijom vlada skretničar

Režiser Emir Kusturica ocenio je da je krajnji cilj organizacija poput Balkanske istraživačke mreže (BIRN) da "Srbijom vlada skretničar železničke struke koga bi bilo lako ubediti da je 38 miliona evra, koliko su tražili stranci, manje od 16 miliona evra, koliko su tražili naši ljudi".

Kusturica je u autorskom tekstu za Politiku naglasio da je istina da se Srbija, u prošlom veku, nije nikada do kraja saginjala, ali je, nažalost, teško poverovati, da će se posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najnovije informatičke revolucije ikada do kraja uspraviti.

"To mi je palo na pamet dok sam slušao vesti o istraživanju Balkanske istraživačke mreže, jedne u nizu neokolonijalnih organizacija koje zvanično služe da nas osveste i učine poštenim iako u stvari obavljaju nešto sasvim drugo", ocenio je Kusturica.

Prema rečima Kusturice, oni su tu da dokažu kako je bolje da nam bude gore nego da nam bude bolje, jer, ako bi nama bilo bolje, onda bi onima koji njih finansiraju bilo gore.

Kako prenosi Srna, on smatra da su optužbe BIRN na račun EPS što nije izvođača radova za prebacivanje vode iz kopa "Tamnava" u "Kolubaru" izabrao direktnom pogodbom nego tenderom, ravne efektu epizode nadrealista "Nagradno pitanje".

Decenijama, kaže on, slušamo kako treba poštovati tendere, a sada čujemo da ovi istraživači kukaju što nemačka firma nije pogodbom za prepumpavanje vode uzela 23 miliona evra više od domaće firme koja je posao dobila, jer je tražila tri puta manje pare od Nemaca, objasnio je Kusturica.

On je dodao da je tako bilo i sa Vojislavom Koštunicom, Borisom Tadićem, a sada je vidljivo da im smeta Aleksandar Vučić i da polako treba slagati fajlove sa njegovim greškama.

"Treba se samo setiti koliko smo slušali o tome da je Koštunica sarađivao u paljenju američke ambasade, a onda, odjednom, kada je nestao sa vlasti niko ga nije optužio da je palikuća", zaključio je Kusturica.
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.