Kušner novinara nazvao ludakom

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 03.Mar.2010, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kušner novinara nazvao ludakom

GRAČANICA - Francuski ministar spoljnih poslova Bernar Kušner juče je novinara Glasa Amerike Budimira Ničića nazvao ludakom i bolesnikom!

- Vi ste dakle bolesni. Vi ste ludi, nemojte govoriti takve gluposti - vređao je Francuz na najprimitivniji način novinara Ničića koji ga je pitao u vezi sa njegovim stavom o "žutoj kući" u Albaniji.

Kušner je dodao da ne može da veruje da mu neko postavlja, kako je ocenio, takvo nebulozno pitanje.

- Šta je to žuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kuća? Zašto žuta? Gospodine, trebalo bi da odete na kontrolu kod lekara. Ljudi koji tako nešto pričaju su propalice i ubice - rekao je Kušner.

Posle razgovora sa direktorkom Doma zdravlja Radom Trajković u Gračanici novinari su Kušnera upitali o tvrdnjama porodica otetih kosovskih Srba da je i on učestvovao u trgovini organima njihovih rođaka.

- Da li ste bolesni... Nemojte da verujete u sve što se kaže. Šta to znači da smo Rada i ja uzimali leševe da krademo organe? - rekao je šef francuske diplomatije.

Na pitanje o ubistvu 14 Srba 1999. godine u Starom Grackom, Kušner, koji je tada bio šef Unmika, rekao je da je za njega posebno teško što za taj zločin još niko nije odgovarao.

Glas Amerike: Manji incident

Povodom jučerašnjeg događaja, Glas Amerike sinoć je saopštio da je "tokom Kušnerovog razgovora sa novinarima, ispred Doma zdravlja došlo do manjeg incidenta sa dopisnikom Glasa Amerike".

Protest UNS i NUNS

Udruženje novinara Srbije protestovalo je juče zbog nediplomatskog govora i uvreda, koje je na račun novinara Budimira Ničića, izrekao šef francuske diplomatije Bernar Kušner.

Postupak Kušnera osudilo je i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

- Francuska je zemlja koja se ponosi slobodom štampe i stepenom demokratije i njen visoki predstavnik ne može sebi dozvoliti da uvredljivim ophođenjem prema izveštačima dovodi u sumnju, s jedne strane, ta dostignuća, a s druge napore međunarodne zajednice i Srbije da se utvrdi istina o zločinima počinjenim na Kosovu - navedeno je u saopštenju NUNS u kome se, takođe zahteva se objašnjenje Francuske za Kušnerovo ponašanje koje, kako se ocenjuje, prevazilazi sve dopustive okvire i izražava nadu da se slični ekcesi neće ponoviti.

- Gospodina Kušnera nisam želeo da provociram, već sam samo profesionalno radio svoj posao - rekao je Ničić. - Kušnera sam, uz konstataciju da ga mnoge porodice kidnapovanih optužuju za učešće u trgovini organima, pitao kakav je njegov odgovor na to i kakav je njegov stav o takozvanoj žutoj kući. Onda me on pitao da li sam bolestan i lud.

Ničić je naglasio da je "pogođen i uvređen" Kušnerovim komentarom.

Ocekivana reakcija. Covek je sada mocan (i bogat) a oni se usudjuju da postavljaju takva pitanja! Naravno da ne bi tako reagovao da ne zna istinu, i da ne oseca da je novac koji je zaradio na Kosovu krvav.

Jadna je ova vlast kada nije to isterala do kraja. Jadni su i kontrolisani nasi novinari koji nisu smeli isto to da pitaju.

Наш народ каже да истина вређа. Господин Кушнер је поступио сасвим недипломатски јер га је пецнула истина. Ко зна, могуће је да и он прималац неког српског органа. Ја се питам, да ли ће он окарактерисати и своју сарадницу Карлу дел Понте као луду особу, пошто је она публиковала те ствари у својој књизи, додуше са закашњењем. Када боље погледамо лице господина Кушнера, можемо закључити да је то уморна особа. То је минимално цивилизовани израз, јер не желим да јавно кажем шта мислим о том лицу. Пре но што друге сматра лудацима, боље би било да се сам погледа у огледалу. <А те кости смејаше се, Бог да прости!>

Luda nacija ludi ludi....kada citam ovakve komentare nemogu da zamisljim,da lji je neko normalan kod vas .......pa kome je palo napamet da u to vreme nekome izvaditi organ.....vi hocete da napravite neku ravnotezu i da se opravdate da su i drugi nad srbima cinili zlocine .....nije tacno gospodo za sve nedace koje ste naneli dojucerasnjim komsijama zato,viste krivi,to vam nek je jasno.Dok novinar koji je postavio pitanja uvezi transpantacije organa,to je toliko glupo i besmisleno,kao da je postavio neki analfabeta,da i za selaka u srbiji bilo glupo i previse...............I jos Kusnera optuzujete za to ovo je skandal, sramota nad sramotom,no vi ne hajete za sramotu,tako i dostigli do ove tacke ,a ona najgora ,tek predstoji zivi bili pa videlji

Videci sta je na svet donela, majka je samo tuzno uzdahnula: "Mali moj kepecu, bar budi velika bitanga..." I sitna dusa, fizicki neodrasla, puna kompleksa i mrznje prema svemu sto je od njega bolje i vise, postade duhovna nakaza zeljna svega onog sto mu priroda oduze. Sada po svetu luta i leci svoje nedosanjane zelje i samo kad dodje u narod titana i nebesa podseti se da je opet kepec i nista drugo. Citav mu se njegov jadni zivot tada smuci, jer sebe vidi u pravom svetlu, kao crva koji uvek u svoj svojoj nemoci mora uvek da dize glavu i gleda na gore u te titane i nebesa. Uh, kako ih mrzi sto su tako gorostasni, a on sicusan i nistavan!

Ime mu ne izgovorismo, jer je bezvredno i prepuno gadljivosti. Treba samo reci: "Kus, kus, crve!"

Sta se drugo moglo ocekivati od ovog placenika za prljave poslove Novog svetskog poretka, kao i placenika shiptarskih terorista i mafijasa, nego da zloupotrebljava fukciju ministra spoljnih poslova R. Francuske, da bi sebe i ostale zlikovce branio za sve ono sta se na KiM desavalo nakon okupacije ove teritorije od strane NATO snaga, kada je bio covek sa najvecim ovascenjima. Hvala Gospodu Isusu Hristu, sto je na licu Kushnera ispisao tragove svih njegovih zlocina, pa je dobio lik Satane,umesto da sa starenjem dobija lik smirenog i dostojanstvenog coveka. Ovaj tzv humanitarac - "lekar bez granice", pretvorio se u duhovnu i fizicku nakazu, na sramotu casne lekarske profesije i francuskog naroda, koji je kroz vekove bio evropska perjanica pravde, humanosti, demokratije i diplomatske prefinjenosti. Zalim ove nase zvanicnike, sto moraju da primaju, razgovaraju i slusaju lazi ovog savremenog barona Minhauzena, samo zato sto je ovakvog nesrecnika neko mocan postavio za ministra, sa zadatkom da okonca prljave poslove oko Kosova i Metohije i zastiti NATO zlocince i shiptarske teroriste. Ucinili bi neoprostiv greh, ako bi ovom necastivom u ljudskom obliku dozvolili ulazak u nase Nemanjicke svetinje na Kosovu i Metohiji, jer bi ih oskrnavio i zagadio svojim prisustvom.

Kushner se nije najbolje snasao u odgovoru na nezgodno pitanje novinara, ali do toga ne bi doslo da su tu bili prisutni Hashim Tachi i Natasha Kandic, jer bi onda trio placenika i egzekutora odgovornih za izvrsenje i prikrivanje monstruoznih zlocina vadjenja organa kidnapovanih Srba bio u komletnom sastavu i onda bi na ovakva pitanja odgovarala Natasha Kandic, a u prisustvu Tachija novinaru ne bi palo napamet da takvo pitanje postavi, da ne bi zavrsio u sevrnoj Albaniji kao kidnapovani Srbi u . Neka ovo bude za nauk Kushneru, da je timski rad jedina garancija uspeha i da ubuduce izbegavaju soliranje, a pogotovu kada vise nije gubernator Kosova i Metohije. Pokusaj Kushnera da u celu pricu uvuce i Radu Tajkovic je bio pogresan, jer je ona placena da na pogresan i stetan nacin predstavlja Srbe, ali ne i da brani monstruozne zlocine izvrsene nad Srbima. Za to je zaduzena Natasha Kandic. "Nasa" Rada je jos daleko od toga da bude toliko placena kao Natasha, ali je na dobrom putu, nakon "razumevanja" reagovanja Kushnera ,da bude kosovska Natasha Kandic.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.