Izvor: Glas javnosti, 02.Mar.2010, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kušner: Na Kosovu ništa nije završeno

GRAČANICA - Francuski ministar spoljnih poslova Bernar Kušner rekao je da "za Srbiju i za Kosovo još nema mesta u Evropi".

- Korektno je reći da nisu ispunjeni preduslovi. Proširenje EU dogodiće se za tek nekoliko godina - rekao je Kušner posle današnjeg sastanka sa predsednikom novoformirane opštine Gračanica Bojanom Stojanovićem.

Kušner je naglasio da na Kosovu ništa još nije završeno i da Kosovo prvenstveno mora rešiti probleme sa Srbijom.

- Ulazak >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u Evropu može se dogoditi samo ako svih 27 zemalja prihvati takvu odluku... Jeste da ne postoji uslov Srbiji da prizna Kosovo, mi to ne tražimo, ali se moraju rešiti odnosi ovih dveju zemalja - naglasio je Kušner i dodao da je stav Francuske jasan - sve balkanske zemlje moraju ući u Evropu, ali to nije lako.

On je istakao da se na Kosovu mora uraditi mnogo toga, te naglasio da činjenica da je više od 50 odsto stanovništva nezaposleno, a ogroman broj ljudi u statusu siromaštva nameće potrebu dodatnog finansiranja u ekonomiju Kosova.

- Evropa i Francuska izdvojiće puno novca, ali je potrebno da politička situacija bude daleko bolja - naveo je Kušner, koji je bio prvi šef Unmika 1999. godine.

Kušner je naglasio da je ubistvo 14 srpskih žetelaca juna 1999. godine u selu Staro Gracko najcrnji dan u njegovom životu i da su ga porodice ubijenih smatrale odgovornim, te rekao to nije jedini masakr čiji počinioci moraju odgovarati i da nema mesta diskriminaciji Srba.

- Oni moraju biti ravnopravni, živeti kao i svi ostali građani Kosova. To je zadatak Vlade Kosova koji mora biti ispunjen - zaključio je Kušner, ističući posebno nadahnuće što je ponovo posetio manastir Gračanicu jer je to "mesto koje obožava".

Kakav licemer.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KUŠNER U GRAČANICI

Izvor: Kurir, 02.Mar.2010

GRAČANICA, 02. mart 2010. (FoNet) - Ministar inostranih poslova Francuske Bernar Kušner posetiće danas novoformiranu opštinu Gračanica i razgovarati sa gradonačelnikom izabranim na kosovskim lokalnim izborima Bojanom Stojanovićem. Kako je KIM radiju potvrđeno iz kabineta gradonačelnika glavna...

Nastavak na Kurir...

Diplomatski dnevnik: Francuska poziva Srbiju i Kosovo da postignu kompromis

Izvor: Southeast European Times, 02.Mar.2010

Francuski ministar inostranih poslova Bernar Kušner rekao je da dalja integracija Srbije u EU zavisi od iskrenih napora da unapredi svoje odnose sa Kosovom. Takođe u diplomatskim vestima: Hrvatska i Srbija teže bliskijim odnosima. ..02/03/2010..Kompromis između Srbije i Kosova "je neophodan", rekao...

Nastavak na Southeast European Times...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.