Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2012, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuper: Rezultati dijaloga nadmašili očekivanja

BRISEL -

Evropski posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper ocenio je da su dosadašnji rezultati dijaloga prevazišli očekivanja od pre godinu dana.

Kuper je u izjavi Tanjugu povodom godišnjice početka dijaloga naveo i da će se razgovori pregovaračkih timova Beograda i Prištine nastaviti i da ima "još dosta posla".

"Tokom godine u kojoj je vođen dijalog postigli smo sedam važnih sporazuma", rekao je Kuper.

"To je dobro i mislim da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo nadmašili većinu očekivanja", dodao je on.

Kuper kaže da su razgovori ove vrste "uvek teški", ali da treba voditi računa da su dve strane prvi put uspostavile direktan dijalog.

"Sem toga, dijalog je ispunio obećanje da će unaprediti saradnju, poboljšati živote običnih ljudi i približiti obe strane Evropskoj uniji", istakao je posrednik EU.

"Međutim, čeka nas još posla i dijalog će se nastaviti", zaključio je on.

Prva runda dijaloga Beograda i Prištine održana je 8. marta prošle godine u Briselu, a timove su predvodili Borislav Stefanović i Edita Tahiri. U devet rundi postignuto je sedam sporazuma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuper: Dijalog nadmašio očekivanja

Izvor: B92, 09.Mar.2012

Brisel -- Evropski posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper ocenio da su dosadašnji rezultati dijaloga prevazišli očekivanja od pre godinu dana...On je u izjavi Tanjugu povodom godišnjice početka dijaloga naveo i da će se razgovori pregovaračkih timova Beograda i Prištine nastaviti...

Nastavak na B92...

Kuper: Nadmašili smo očekivanja

Izvor: Blic, 09.Mar.2012

Evropski posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper ocenio je da su dosadašnji rezultati dijaloga prevazišli očekivanja od pre godinu dana...Kuper je u izjavi Tanjugu povodom godišnjice početka dijaloga naveo i da će se razgovori pregovaračkih timova Beograda i Prištine nastaviti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.