Kući: O Kosovu ne odlučuje Srbija

Izvor: Glas javnosti, 18.Maj.2011, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kući: O Kosovu ne odlučuje Srbija

PRIŠTINA - Zamenik premijera Kosova Hajredin Kući izjavio je da vlasti u Beogradu ne odlučuju da li će Kosovo biti podeljeno ili ne, već da o tome odlučuju samo građani Kosova u saradnji sa EU i SAD.

Reagujući na izjave zamenika srpskog premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da je podela Kosova rešenje kome treba težiti, Kući je rekao da ne želi da komentariše pojedinačne izjave >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << srpskih političara.

"Neka se sastane srpska vlada, neka usaglasi stavove i neka kaže i nama i svetu šta traži", rekao je Kući, a prenosi list Koha ditore.

Kući je dodao da Srbija ne treba da se "meša u kosovska posla" i da nije na njoj da donosi odluke o podeli Kosova i Metohije.

Dačić je, kako u nedelju prenosi prištinski list Zeri, rekao da je podela Kosova realna opcija i da drugog izlaza nema. On je juče precizirao da je njegov stav o razgraničenju srpskih od albanskih sredina na Kosmetu njegova lična ideja o kojoj bi trebalo razmišljati, ali da ne insistira da se taj predlog razmatra u dijalogu Beograda i Prištine već da je izrekao ono što misli i većina građana.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.