Kuburović: Izmene ustava za nezavisno sudstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2017, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Izmene ustava za nezavisno sudstvo

Predstojeće izmene ustava treba da budu sublimacija različtih mišljenja i rezutat političkog i društvenog konsenzusa, rekla je danas ministarka pravde Nela Kuburović.

"Izmene ustava treba da budu toliko kvalitetne da dobijemo pozitivna mišljenja Venecijanske komisije, da budemo ocenjeni kao država koja je uspostavila nezavisno sudstvo, što je jedno od osnovnih načela po kojima se ceni vladavina prava", rekla je ministarka otvarajući okrugli sto posvećen izmenama ustava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u domenu pravosuđa.

Prema rečima Kuburović, predstojeće izmene treba da eliminišu uticaj izvrršne i zakonodavne vlasti na pravosuđe, kao i da redefinišu izbor i razrešenja sudija i tužilaca, kao i položaj Visokog saveta sudstva i državnog veća tužilaca.

Ona je zahvalila svim podnosiocima predloga za izmene ustava, koji su svoje sugestije dostavili do 30. juna, a u odnosu na koje je danas otvorena javna rasprava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuburovićeva: Izmene ustava treba da eliminišu uticaj na pravosuđe

Izvor: RTS, 21.Jul.2017

Predstojeće izmene ustava treba da budu sublimacija različitih mišljenja i rezultat političkog i društvenog konsenzusa, rekla je ministarka pravde Nela Kuburović otvarajući okrugli sto na temu "Izmena Ustava Srbije u delu koji se odnosi na pravosuđe". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.