Kubiš: Podržavamo rezoluciju 1244 UN o statusu Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kubiš: Podržavamo rezoluciju 1244 UN o statusu Kosova

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Slovačke Jan Kubiš izjavio je danas da njegova zemlja ostaje pri poziciji poštovanja međunarodnog prava i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kada je reč o statusu Kosova, kao i da podržava plan generalnog sekretara svetske organizacije Ban Ki Muna za rekonfiguraciju civilne misije UN.

Slovačka podržava što veće angažovanje misije Evropske unije na Kosovu, pod kišobranom UN i Rezolucije 1244, rekao je Kubiš je posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razgovora sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem, koji je izjavio da je nova Vlada Srbije spremna da sa svetskom organizacijom razgovara o modalitetima legalnog angažmana međunarodnog civilnog prisustva na Kosovu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.