Izvor: B92, 13.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstović: Jasnije je da će radne grupe biti multietničke

Priština -- Šef poslaničke grupe koalicije "Povratak", Dragiša Krstović, rekao je da je u petak nakon sastanka sa šefom UNMIK-a, Harijem Holkerijem, "jasnije" da će radne grupe za primenu standarda na Kosovu biti multietničke. Prema njegovim rečima, Holkeri je ponovo pozvao srpske predstavnike da se uključe u rad radnih grupa.

Šefu UNMIK-a na sastanku su uručene konkretne primedbe koalicije "Povratak", rekao je Krstović, izrazivši nadu da će ih Holkeri uvažiti kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi se stvorili uslovi da srpski predstavnici učestvuju u primeni standarada.

Ministar poljoprivrede u vladi Kosova, Goran Bogdanović, naveo je da su šefu UNMIK-a prenete i primedbe srpske strane na njegovo izlaganje u Savetu bezbednosti UN, 6. februara, jer u izveštaju nije ni pomenuo osnovne probleme srpske zajednice kao što su bezbednost, povratak, rešavanje sudbine nestalih i kidnapovanih lica. Bogdanović je dodao da će brzo biti odredjeni srpski članovi radnih grupa za energetiku i nestala lica, ukoliko bude odlučeno da srpska strana učestvuje u radnim grupama. Ranije je odlučeno da bi najpre trebalo da se sastanu radne grupe za energetiku i nestala lica.

Lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, rekao je novinarima da je šefa UNMIK-a upozorio da državni Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju predstavlja "faktor destablizacije na Kosovu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.