Krstić: Setite se Hale Limes i Đinđića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2016, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstić: Setite se Hale Limes i Đinđića

Medijski stručnjak Nebojsa Krstić poručio je danas javnosti i korisnicima društvenih mreža da ne budu zluradi i da se ne podsmevaju mogućem pokušaju atentata na premijera Aleksandra Vučića, imajući u vidu događaj kod Hale Limes, koji je prethodio ubistvu premijera Zorana Đinđića 2003. godine.

"Imamo tragično iskustvo premijera iz 2003. godine, ali i iskustvo u podsmevanju bezbednosnim rizicima pre 2003. godine", rekao je Krstić na Pinku.

On je dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i danas može da se nađe u staroj štampi količina zluradosti i omalovažavanja događaja kod Hale Limes, gde su se i neki mediji i javne ličnosti podsmevali govoreći kako je to medijska nameštaljka Zorana Đinđića.

"Samo 20 dana pred ubistvo imate ljude koji su izbacivali salvu otrova na račun pokojnog Đinđića neposredno posle događaja kod Hale Limes tvrdeći da je to nameštaljka", naglasio je Krstić.

On je dodao da očekuje da društvo, kao kolektiv, zabeleži to gorko iskustvo i polažeći od njega prekine sa tim.

"Video sam čak i lidere nekih stranaka da vrlo zlurado pišu na društvenim mrežama i to je nedopustivo u zemji sa iskustvom koje imamo", podvukao je Krstić.

Prema njegovim rečima, stvar je vrlo ozbilja, još se ne zna da li je u pitanjeu atentat ili priprema atentata i bilo bi dobro da državni organi to objasne i pronađu počinioce.

"Stvar je vrlo ozbilja i nadležni organi , policija, BIA, moraju to da uzmu kao svoj prvi prioritet. Državni organi treba ozbiljno da pristupe tome i redovno obaveštavju javnost o svemu što mogu, ali iskustvo koje imamo nam ne dozvoljava da olako doživljavamo te stvari ako se ne daj bože desi, pravimo se blesavi i ođednom smo svi veliki đinđićevci", rekao je Krstić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.