Izvor: B92, 02.Apr.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriza ne sme zaustaviti širenje EU

Vašington -- Evropski komesar za proširenje Oli Ren ponovio je još jednom da zbog ekonomske krize ne sme stati proces proširenja Evropske unije na zapadni Balkan.

On je podsetio da za krizu nisu krivi radnici sa zapadnog Balkana već je reč o greškama finansijskog sistema. "Za finansijsku krizu ne možemo optužiti poljskog vodoinstalatera ili radnika u Srbiji, to treba jasno reći, proširenje ne sme biti žrtva ekonomske recesije, jer to ne zaslužuje", rekao je on.

Kriza je nastala "iz sistemske greške finansijskog kapitalizma, pre na Vol Stritu nego na ulicama Zagreba ili Beograda", rekao je Ren, a preneo "Glas Amerike".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.