Izvor: B92, 05.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krga očekuje poboljšanje odnosa sa Kforom

Beograd -- Novopostavljeni načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Branko Krga izrazio je očekivanje da će se u 2003. godini poboljšati odnosi jugoslovenske vojske i Kfora i da će se stvoriti uslovi za ulazak Jugoslavije u program NATO-a "Partnerstvo za mir".

General Krga je u intervjuu za "Politiku" rekao da bi ulazak Jugoslavije u međunarodne bezbednosne organizacije "poboljšao ukupan međunarodni položaj države i odnos svih međunarodnih činilaca, pa i Kfora" prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SRJ.

Krga je kazao da se povratak VJ na Kosovo nipošto ne može izvesti silom, već "samo u uslovima partnerstva i u dogovoru sa međunarodnim faktorima". "U kontaktima sa stranim partnerima redovno pokrećemo i to pitanije", naveo je on i dodao da je "pitanje povratka vojske i policije na Kosovo i Metohiju povezano kako sa ukupnom međunarodnom situacijom i položajem naše zemlje, tako i sa situacijom u samoj pokrajini".

General Krga je rekao da je u 2002. godini saradnja sa Kforom značajno poboljšana, kao i bilateralna saradnja "sa mnogim zemljama". "Očekujem da se taj trend nastavi, a posebno da se stvore uslovi za odlučujući korak prema integracionim procesima, pri čemu posebno mislim na program 'Partnerstvo za mir'", kazao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.