Krajem mandata Vlade ustavne promene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2009, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krajem mandata Vlade ustavne promene

SUBOTICA - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da bi krajem mandata sadašnje vlade trebalo izvršiti ustavne promene kojima bi bila omogućena regionalizacija, a time i ravnomerni regionalni u Srbiji.

Tadić je rekao da je, posle inicijative za promenu Ustava koju je nedavno pokrenuo, pažnja političara i javnosti neopravdano bila usredsređena na pitanje broja narodnih poslanika umesto na pitanje decentralizacije koja je od suštinske važnosti za Srbiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Na kraju mandata ove vlade koji će nadam se trajati naredne tri godine, mi možemo da zajedno sa novim izborima dobijemo i novi Ustav koji obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj, što na kraju integriše Srbiju.

Regioni se razvijaju da se zemlja integriše, kako je to učinjeno u zemljama EU. Svaka zemlja koja je išla u regionalizaciju i decentralizaciju nije dezintegrisana", rekao je Tadić.

Predsedik Srbije Boris Tadić stigao došao je danas posle podne u kraću posetu 76. međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Sa Tadićem je stigao zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, a na Sajmu su ih dočekali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin i generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić.

Predsednik Tadić je obišao izlagače u hali Master i zadržao se na više izložbenih štandova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.