Kraj prve etape obračuna države sa kriminalom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2009, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj prve etape obračuna države sa kriminalom

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je sa današnjim danom završena prva etapa borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije u Srbiji, koja se odvija pod koordinacijom Saveta za nacionalnu bezbednost.

"Ovo nije akcija nijednog pojedinačnog ministarstva, već države Srbije i Savet za nacionalnu bezbednost izdao je jasne naloge koja državna institucija i koja služba treba da radi svoj deo posla", izjavio je predsednik Tadić povodom akcije "Morava", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kojoj je uhapšeno oko 500 osoba.

On je rekao da su građani u poslednjim mesecima svedoci da je država postigla značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Napor države biće nastavljen

"Ovaj napor države nastaviće se i u narednom periodu. Sve akcije se slivaju u dobro osmišljen plan koji treba da rezultira u najkraćem mogućem vremenskom periodu suštinskim uspehom u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije", istakao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, napor koji država Srbija ulaže kako bi se iskorenili organizovani kriminal i korupcija je možda važniji i od evropskih integracija, jer on je, zapravo, pretpostavka integracija.

Uspeh u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije je, kako je naglasio, istovremeno i pretpostavka boljeg i sigurnijeg života građana i ekonomskog prosperiteta države.

"Mi ćemo nastaviti borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Savet za nacionalnu bezbednost će nastaviti da vodi koordinaciju u vezi sa čitavim ovim procesom, sva ministarstva će raditi svoj posao", poručio je Tadić.

Predsednik Srbije čestitao je premijeru Mirku Cvetkoviću, nadležnim ministrima, šefovima službi bezbednosti i tužilaštvu na uspešno obavljenom poslu.

"Očekujemo da ćemo u najskorije vreme, sa reformom pravosuđa, imati suštinske i prave potencijele da okončamo ovaj proces koji treba da rezultira dugogodišnjim kaznama zatvora za nosioce organizovanog kriminala i korupcije u našoj zemlji", zaključio je predsednik Tadić.

Nicović: Policijska akcija zaslužuje pohvalu

Nekadašnji visoki policijski funkcioner i stručnjak za terorizam Marko Nicović izjavio je Tanjugu da je današnja opsežna policijska akcija bila velika i da srpskoj policiji treba čestitai i pohvaliti njenu aktivnost.

"To znači da je srpska policija počela da radi i one slučajeve socijalne patologije kao što je droga, koji ugrožavaju posebno omladinu. Ako se uzme u obzir da je droga ušla već i u osnovne škole, ova akcija srpske policije je, u svakom slučaju, dala doprinos suzbijanju tog zla, koje uzima kao prve žrtve vrlo mlade ljude", rekao je Nicović.

Ako se to nadoveže na akciju koju je nedavno imala Bezbednosno informativna agencija zaplenom više od dve totine kokaina, Srbija će sada steći međunarodni imidž, mnogo jači i bolji nego što je imala do sada, vezano za suzbijanje opojnih droga, istakao je on.

U policijskoj akciji "Morava" uhapšeno je 500 ljudi, pretreseno je više od 600 objekata i zaplenjena velika količina narkotika raznih vrsta, oružja u ilegalnom posedu, velika količinu falsfikovanih dolara, kradenih automobila, razne tehničke robe i kompjutera. U akciji je učestvovalo 2.000 policajaca pripadnika gotovo svih službi MUP-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.