Kragujevac će isterati sve na čistac

Izvor: Politika, 13.Jun.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac će isterati sve na čistac

Gradonačelnik Veroljub Stevanović najavio da će policiji i sudu biti dostavljena dokumentacija i u vezi sa javnim nabavkama koje je sproveo DS

Kragujevac – Članovi Gradskog veća, kojem po funkciji predsedava gradonačelnik Kragujevca, juče su na vanrednoj sednici doneli odluku da od nadležnih službi uprave grada zatraže dokumentaciju o svim javnim nabavkama o kojima su poslednjih dana izveštavali mediji. Dokumentacija će, kako je zaključeno, biti predata >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u ponedeljak, a posle toga i prosleđena na uvid nadležnim policijskim i pravosudnim organima. Odluka Gradskog veća odnosi se i na period od pre 2004. godina, kada je većinu u gradskom parlamentu imala Demokratska stranka.

U izjavi za medije, gradonačelnik Veroljub Stevanović je naglasio da „Kragujevac svima u Srbiji može da bude primer za sprovođenje javnih nabavki”, kao i da su procedure „bile čiste kao sunce”. On je nagovestio da će gradska uprava i vladajuća koalicija „Zajedno za Kragujevac” isterati „stvar na čistac”.

– Zahuktalo se, a ovde je bilo najčistije. Terali su zeca, a isterali tigra. A tigar ujeda. Ko to pokušava da kaže da sam ja nemoralan čovek. Verovaću, dok god budem imao snage, da iza napada na mene ne stoji cela Demokratska stranka – rekao je Stevanović.

Gradonačelnik Kragujevca je poručio da će tužiti sve medije i novinare koji su prethodnih dana, kako je ocenio, iznosili neistine u vezi sa javnim nabavkama u Kragujevcu, kao i da se nada da će policija i pravosudni organi brzo obaviti svoj deo posla.

– Imao sam nagoveštaje da će krenuti napadi na gradsku vlast i mene. Ne verujem da iza toga stoji DS, ali izgleda da neko želi da pokvari sve što je u Kragujevcu urađeno tokom prethodnih godina. Mi ćemo ići do kraja, a ova stvar će nadaleko da izađe – saopštio je Stevanović nakon vanredne sednice Gradskog veća.

B. Kartalović

[objavljeno: 13/06/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.