Kovinski Zmajevci u Svetskoj nedelji svemira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2022, 20:24

Kovinski Zmajevci u Svetskoj nedelji svemira

Učenici kovinske „Zmajeve“ osnovne škole i ove godine učestvuju u Svetskoj nedelji svemira, koja se održava širom sveta od 4. do 10. oktobra. Tema ove godine je „Svemir i održivost“.

“Ove godine akcija se održava tokom Dečije nedelje, a tema je usmerena ka promišljanju kako je održivost u svemiru povezana sa načinom na koji čovečanstvo koristi svemir, posebno orbitalno područje koje okružuje Zemlju, koje je ograničeni resurs. U centru pažnje je kako istraživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svemira i daljinsko posmatranje Zemlje mogu pomoći u pokretanju promena na našoj planeti. Ovo uključuje merenje klimatskih promena, identifikaciju zagađenja na kopnu i moru, podršku poljoprivredi u zemljama u razvoju.

Prvi put u ovako ozbiljan problem uključili su se učenici mlađeg uzrasta, đaci drugog razreda učiteljice Svetlane Baković. Svojim radovima na veoma originalan način i sa mnogo ozbiljnosti prikazali su razmišljanja o planetarnom problemu, o planeti koju njima ostavljamo. Produkti njihovog rada, pod nazivom “Zemlja u prozoru” uključeni su i u međunarodni projekat “Recite glasno, nek čuju svi ljudi, kakve mogućnosti Svemir nudi”, NVO “Oaza znanja” iz Podgorice”, kaže koordinator projektnih aktivnosti škole, profesor emeritus Dejan Kreculj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.