Izvor: B92, 18.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Solanin dolazak značajan

Beograd -- Predsednik Vlade Srbije razgovaraće u petak sa Havijerom Solanom, koji dolazi da zbog problema oko državne zajednice.

Vlada Srbije smatra da je dolazak Solane veoma značajan, jer je Evropska unija, kao treća strana potpisnica, garant Beogradskog sporazuma, navodi se u saopštenju Vlade Srbije. U Beograd u sredu dolazi Štefan Lene, izaslanik visokog predstavnika Evropske unije Havijera Solane za zapadni Balkan. Razlog Leneove posete je priprema razgovora Solane sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavnicima zvaničnog Beograda i Podgorice.

Sa Solanom će se u petak, 21.januara, razgovarati o održavanju izbora za Skupštinu Srbije i Crne Gore, koji su Ustavnom poveljom predviđeni u februaru 2005. godine. Očekuje se da će, pored odnosa Srbije i Crne Gore, pitanje saradnje sa Haškim tribunalom i Kosovo biti glavna tema razgovora.

Ni u Beogradu ni u Podgorici ne očekuje se da će Solana u petak predstaviti konačna rešenja krize funkcionisanja institucija državne zajednice, već će samo ponoviti stav da Brisel podrži dogovor predstavnika vlasti Srbije i Crne Gore.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.