Izvor: Blic, 12.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Interesi države i nacije iznad partijskih

Srpski premijer Vojislav Koštunica izjavio je danas da su stranke koje su odlučile da formiraju Vladu "stavile interes države, nacije i građana iznad svojih partijskih interesa" i da će njeno formiranje "uneti preko potrebnu stabilnost u društvo".

- Posebno važan razlog za formiranje Vlade u ovom trenutku jeste da zemlja mora da ima legitimnu Vladu kada se vodi odlučujuća bitka u Savetu bezbednosti za Kosovo i Metohiju, odnosno za očuvanje jedinstva države, rekao je srpski premijer.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
On je dodao da se sada vidi da je bilo pogrešno "ako je u Ahtisarijevoj računici stajalo da neće biti formirana Vlada kada se bude odlučivalo o Kosovu, već će Srbija tada opet biti u izbornoj kampanji".

- Ustav Srbije nalaže da su za vladu međunarodno priznate granice naše zemlje apsolutno nepromenljive i da Srbija ni za jedan jedini milimetar ne može biti manja nego što je danas, dodao je Koštunica.

Srpski premijer je istakao da Srbija "zaista hoće iskrenu saradnju sa svim državama u regionu, da zaista hoće iskreno da učestvuje u evropskim integrativnim i razvojnim procesima, ali i da insistira na tome da svi partneri Srbije "uvaže činjenicu da Srbija kao i svaka država ima definisane i nepovredive granice".

- Formiranje Vlade predstavlja neophodan uslov daljeg ekonomskog razvoja i napretka zemlja. Vlada omogućava efikasan rad svih institucija sistema i preko potreban dalji napredak u standardu svih naših gradjana - kroz povećanje investicija, otvaranje novih radnih mesta, rešavanje problema nezaposlenosti i pruža prave uslove da naši mladi ljudi vide perspektivu i grade budućnost u sopstvenoj zemlji, zaključio je Koštunica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.