Izvor: Blic, 10.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Bićemo okosnica nove vlade

Koštunica: Bićemo okosnica nove vlade

Predsednik DSS Vojislav Koštunica izjavio je da će Narodna koalicija DSS-NS biti okosnica buduće vlade Srbije.

Predstavljajući program buduće vlade, od 2007. do 2011. godine, pod sloganom 'Sigurnim putem je najbrže', Koštunica je rekao da će buduća vlada raditi na ostvarivanju četiri cilja, pre svega na očuvanju teritorijalne celovitosti Srbije, sa Kosovom kao sastavnim delom. On je rekao da Srbija treba da bude iznad >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svih podela i da umesto podela treba da neguje jedinstvo različitosti.

Ostali prioriteti su, rekao je on, zapošljavanje i obračun sa siromaštvom što treba da bude rezultat privrednog razvoja, iskorenjivanje korupcije u svim segmentima privrede i društva, kao i integrisanje Srbije u međunarodni poredak, pre svega u EU.

Koštunica je naveo da je za ostvarenje tih ciljeva potrebno da buduća vlada bude 'vlada kontinuiteta, koja će raditi planski na osnovu strategija koje je usvojila sadašnja vlada'.

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik DSS Dragan Jočić ocenio je da je reforma MUP bila delikatan posao jer je policija s jedne strane izvršavala redovne zadatke, dok je s druge strane tekao proces transformacije.

Potpredsednik DSS Vladeta Janković rekao je da u spoljnoj politici Srbije 'slobodnih strelaca više neće biti' i naveo da je cilj ulazak u Evropsku uniju, ali i unapređivanje odnosa sa Rusijom, Kinom i Indijom, kao i 'bolje razumevanje' sa SAD.

Ministar za kapitalne investicije i predsednik Nove Srbije Velimir Ilić najavio je da će za mesec ili dva biti završena strategija za privatizaciju 'Jat ervejza'.

Ilić je najavio da će u ovoj godini u telekomunikacije biti uloženo 376 miliona evra, dok će u železnicu biti uloženo 140 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.