Izvor: Blic, 07.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostreš se neće ponovo kandidovati

Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je televiziji Vojvodina da se neće ponovo kandidovati na tu funkciju i dodao da je uveren da će i posle novih pokrajinskih izbora, koji još nisu sazvani, ona pripasti njegovoj stranci - Ligi socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

"Ni pre tri godine, kada sam izabran, nisam želeo da postanem prvi čovek vojvođanskog parlamenta, a sada je vreme da taj posao preuzme neko mlađi i posvetim se nekim drugim obavezama", rekao je Kostreš.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
On je politikom počeo da se bavi kao 22 - godišnjak, 1996. godine, kada je izabran za odbornika Skupštine opštine Zrenjanin. Od 2000. do izbora na sadašnji položaj bio je poslanik Skupštine Srbije. Tada je zauzimao mesto generalnog sekretara LSV, a predsednik vojvođaske skupštine postao je na predlog Nenada Čanka.

U međuvremenu Kostreš je izabran za zamenika predsednika LSV, a na njegov račun je stiglo mnogo kritika opozicije i DS-a. U DS-u su Kostrešu prebacivali što je pozivao na bojkot referenduma o novom Ustavu Srbije, iako je stav većine u Skupštini Vojvodine bio da se podrži. Socijalisti i radikali su mu zamerali što je, po njihovom mišljenju, više zastupao interese LSV nego svih poslaničkih grupa.

Kritikovali su ga i zbog nekih izjava u inostranstvu, smatrajući da samovoljno želi da "internacionalizuje vojvođansko pitanje". Kostrešu priznaju i politički protivnici da se zalaže za bolji materijalni položaj Vojvodine, posebno kada je bilo reči o koncesiji za izgradnju auto-puta Horgoš-Požega

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.