Kostreš: LSV  se bori za ideje a ne funkcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostreš: LSV se bori za ideje a ne funkcije

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i predsednik pokrajinskog parlamenta Bojan Kostreš demantovao je "glasine" da je ta stranka nezadovoljna preraspodelom funkcija u budućoj vladi Srbije.

"Liga nije nezadovoljna time što nije dobila nijedan resor, jer ga nije ni tražila. Kada smo uoči izbora formirali zajedničku listu s Demokratskom strankom dogovorili smo se da je njen osnovni cilj da Srbiju uvede u Evropsku uniju, a toga se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pridržavamo i sada", kazao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, za LSV je i dalje najvažniji evropski put Srbije, a nova vlada će uživati podršku te stranke sve dok se pridržava ranije usvojenih principa. "Posle izbora, kada smo shvatili da nemamo većinu bez socijalista, doneli smo odluku da nećemo prihvatiti nijedno mesto u vladi, ali da ćemo je podržavati. Nama je, dakle, važan program, a ne sastav izvršnog organa vlasti", ponovio je Kostreš.

On je podsetio da će LSV ovih dana proslaviti 18. rođendan i da se sve te godine borila za ideje, a ne funkcije. "To smo predsednik stranke Nenad Čanak i ja više puta potvrdili i ličnim primerom. Odbili smo nekoliko visokih državnih funkcija, jer smo procenili da bi to neko drugi mogao da obavlja efikasnije i bolje", rekao je Kostreš.

To isto, dodao je, važi i za najnovije spekulacije da bi Čanak mogao da bude šef srpske delegacije u Parlementu Evrope u Strazburu. "Ukoliko vladajuća većina u Skupštini Srbije proceni da je Čanak najpogodniji za to mesto, on će prihvatiti tu ulogu".

Kostreš je rekao da još nije bilo nikakvih razgovora oko formiranja koalicije u pokrajinskoj administraciji, uz opasku da inicijativa mora da potekne od pobedničke liste "Za evropsku Vojvodinu", koju čine DS i G17 plus.

"Konstitutivnu sednicu Skupštine Vojvodine sam, u dogovoru sa DS-om, namerno zakazao tek za 16. jul, do kada će biti formirana republička vlada, a održaće se i prva sednica Skupštine Beograda u novom sazivu. Vlast u Vojvodini, naime, uopšte nije sporna, pa je bilo oportuno da se najpre formiraju koalicije na nivou Republike i Beograda", zaključio je Kostreš.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.