Kosovski specijalci „Rose“ kontrolišu obale Ibra

Izvor: Blic, 04.Sep.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski specijalci „Rose“ kontrolišu obale Ibra

Specijalne jedinice Kosovske policije „Rosa“ imaju ovlašćenje da patroliraju na celoj teritoriji Kosova i pogrešno je tumačenje da na severu Kosova imaju neke posebne aktivnosti, izjavio je Besim Hoti, portparol kosovske policije na severu Kosova.

Prema Hotijevim rečima, jedinice „Rose" rade na severu Kosova posebno duž Ibra, koji razdvaja južni i severni deo Mitrovice i to u cilju sprečavanja krijumčarenja.

- Sve obaveze koje su iz glavnog štaba Kosovske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << policijske službe date jedinicama „Rose" jesu u cilju sprovođenja operativnog plana radi smanjenja kriminalnih radnji, a nikako nije reč o posebnom stalnom stacioniranju tih jedinica na severu Kosova niti je njihovo prisustvo povezano sa političkim događajima - naglasio je Hoti.

Portparol Kosovske policije na severu Kosova ponovio da „te jedinice ne bi trebalo da smetaju onima koji žele mir i stabilnost".

- Prisustvo jedinica „Rose" na severu Kosova ne bi trebalo tretirati kao pretnju ili kao izvor nestabilnosti i mogućih incidenata - rekao je Hoti i naglasio da se sve akcije policije sprovode u potpunoj koordinaciji sa Euleksom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.