Izvor: S media, 05.Mar.2011, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski Srbi isključeni iz dijaloga?

Politički predstavnici kosovskih Srba su podeljeni oko njihovog predstavljanja u dijalogu Beograda i Prištine - dok su jedni za učešće u dijalogu preko kosovske delegacije, drugi smatraju da njihove ineterese treba da zastupa Beograd.

I jedni i drugi, medjutim, ističu iste probleme s kojima se Srbi na Kosovu i Metohiji suočavaju - od izdavanja dokumenata i saobraćajnih auto-tablica do mreže fiksne i mobilne telefonije i drugih pitanja.

Grupa Srba u Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kosova, predvodjena Radom Trajković, predstojeći dijalog doživaljava kao razgovor Beograda i kosovskih Albanaca.

EU očekuje "puno" od dijaloga

Prema mišljenju Trajkovićeve, Srbi koji će tokom dijaloga biti u kosovskom timu neće predstavljati sve Srbe s Kosova.

Predstavnici Samostalne liberalne stranke, koja ima tri ministra u vladi Kosova, smatraju da predstavljanje Srba u kosovskoj vladi znači i učešće u dijalogu.

Skupština Kosova u ponedeljak o dijalogu

Načelnik Kosovskog okruga Goran Arsić kaže da Beograd ima svoje predstavnike na Kosovu od kojih dobija informacije i savete pred dijalog, navodeći da će tako biti i tokom samih razgovora.

Arsić ne isključuje mogućnost da će u jednom momentu u beogradskom timu za dijalog, zavisno od teme, biti i nekog predstavnika Srba sa Kosova.

U Prištini se još ne zna da li će na početku dijaloga, 8. marta u Briselu, u delegaciji Kosova biti i predstavnika Srba, a spekuliše se da će tamo biti samo šefovi pregovaračkih timova.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.