Kosovo se ne brani u Zemunu i Voždovcu

Izvor: Blic, Beta, 27.Jun.2009, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo se ne brani u Zemunu i Voždovcu

Predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da vladajuća koalicija na republičkom nivou neće biti destabilizovana ako se na lokalnom nivou postignu dogovori opozicije s nekim vladajućim strankama.

Tadić uručuje sablje oficirima Vojske Srbije

- Važno je da se izbegne maltretiranje građana izlaskom na nove izbore - rekao je Tadić nakon uručenja diploma i sablji oficirima 52. klase Generalštabnog usavršavanja. On je rekao da se lokalne koalicije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne grade na politici prema NATO i Kosovu, već da političari u lokalu treba da rešavaju probleme poput izgradnje kanalizacija, rekonstrukcije ulica i čišćenja određenih delova grada.

- Ni Vojislav Koštunica ni Tomislav Nikolić ne mogu u Zemunu ili Voždovcu da brane Kosovo ili vojnu neutralnost zemlje - poručio je Tadić i dodao da za vreme njegovog mandata Srbija sigurno neće ući u NATO. On je kritikovao Koštunicu zbog izjava o eventualnom ulasku BiH u NATO, ocenjujući da se tim izjavama meša u unutrašnje stvari susedne zemlje.

Tadić je apelovao na smirivanje strasti oko Statuta Vojvodine, navodeći da se o tim temama u medijima i javnim raspravama pokreću neistine.

- Veoma je važno da se o svemu diskutuje onako kako jeste - rekao je predsednik Srbije. On je ocenio i da su se u Srbiji profilisali političari koji pokušavaju da naprave svoj politički profit na nevoljama izazvanih ekonomskom krizom. On je rekao da Vlada Srbije nije napravila probleme u privredi i ekonomiji, već da su to uradile neke druge vlade i da „danas trpimo zbog tih problema".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.