Izvor: Blic, 12.Okt.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo priznalo Makedoniju

Prištinski mediji prenose danas da je Kosovo priznalo Makedoniju sa njenim ustavnim imenom.

"Ime Makedonije nije pitanje za diskusiju. Kosovo je priznalo Makedoniju pod imenom koje je izabrao narod i vlada Makedonije", izjavio je ministar spoljnih poslova Skender Hiseni za BBC.

Zvaničnici ministarstva spoljnih poslova su izjavili da ne očekuju da će priznavanje Makedonije sa njenim ustavnim imenom imati negativan uticaj na odnose Kosova s Grčkom.

Makedonija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Kosovo uspostavljaju diplomatske odnose

Makedonija i Kosovo će naredne nedelje uspostaviti diplomatske odnose, izjavio je potpredsednik makedonske vlade Abdulaćim Ademi.

On je rekao da će diplomatski odnosi Skoplja i Prištine najverovatnije biti uspostavljeni u utorak ili sredu, 14. odnosno 15. oktobra.

"Odluka makedonske Vlade da prizna nezavisnosti Kosova doneta je u pravo vreme, u interesu dve susedne države," rekao je Ademi, ocenivši da ta odluka nije uperena protiv Srbije te da reagovanja koja dolaze iz Srbije nisu opravdana.

"Ne očekujem reagovanja građana srpske etničke zajednice u Makedoniji, budući da oni u prvom planu treba da vode računa o interesima svoje države," zaključio je Ademi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ademi: U sredu diplomatski odnosi Skoplja i Prištine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Okt.2008

Potpredsednik makedonske vlade Abdulachim Ademi izjavio je danas da će Makedonija i Kosovo u sredu uspostaviti diplomatske odnose. Ademi je novinarima u Debru rekao da Makedonija još nije odredila svog ambasadora u Prisstini, kao i da ne ras ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.