Kosovo ne prihvata sporazum

Izvor: B92, 04.Avg.2011, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo ne prihvata sporazum

Priština -- Vlada Kosova saopštila da je sporazum koji su postigli komandant Kfora i predstavnici Vlade Srbije neizvodljiv i da embargo na srpsku robu ostaje.

Podsetimo, predstavnici Vlade Srbije i komandat Erhard Biler dogovorili su da Kfor zadrži kontrolu nad prelazima Brnjak i Jarinje do sredine septembra.

Premijer Kosova Hašim Tači ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je optužio predstavnike Vlade Srbije Borislava Stefanovića i Gorana Bogdanovića da su odgovorni za situaciju na severu Kosova i ocenio da kosovska strana ima podršku EU i SAD.

Kosovski premijer je na sednici vlade optužio šefa beogradskog pregovaračkog tima Borislava Stefanovića i ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića da motivišu Srbe na nezakonite aktivnosti, stojeći često na čelu takvih aktivnosti, kao i za ilegalne ulaske na Kosovo.

"Povratka na situaciju od pre 25. jula, neće biti. Ovaj stav su potvrdili Brisel i SAD, da povratka neće biti. Ta situacija se neće ponoviti i definitivno ćemo u potpunosti poštovati zakone i ustavnost, kako bi potpuno prekinuli šverc. Svi međunarodni zvaničnici su najviše začuđeni činjenicom da ovako nismo postupali 10 godina ranije, a ne činjenicom da smo sada doneli ovakvu odluku", porućio je Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KFOR ostaje na prelazima do sredine septembra

Izvor: Cafe.ba, 04.Avg.2011

Predstavnici Vlade Srbije i komandat KFOR-a Erhard Biler postigli su dogovor da Kfor zadrži kontrolu nad prelazima Brnjak i Jarinje do sredine septembra, a ako bude potrebno i duže.

Nastavak na Cafe.ba...

Embargo na robu iz Srbije ostaje na snazi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Avg.2011

Nakon što je Vlada Kosova u sredu naveče reagovala na saopštenje KFOR-a da je postignut nacrt dogovora o rešavanju problema na severu, iz Vlade u četvrtak kažu da su se pojasnile sve nejasnoće

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.