Izvor: B92, 10.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kosovo je jedan od osnovnih zadataka"

Ljubljana -- Početak rešavanja kosovskog statusa počinje 2005. godine, kada Slovenija preuzima predsedovanje OEBS-om.

"Putanje Kosova biće jedan od naših osnovnih zadataka, u čije ćemo se rešavanje uključiti na osnovu našeg poznavanja tog područja", rekao je slovenački predsednik Janez Drnovšek otvarajući konferenciju "Izgradnja bezbednosti van granica: uloga OEBS". Konferencija je održana u četvrtak na Brdu kod Kranja, u okviru priprema za predsedavanje Slovenije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tom organizacijom.

Kako za B92 javlja Jelica Greganović, Drnovšek je rekao i da Evropa ne sme da bude predmet novih podela. "Ne trebaju nam nove čelične zavese i nove granice", rekao je predsednik Slovenije. "Slovenija je od nedavno članica EU, zato je utoliko više svesna značaja budućeg širenja EU, posebno na one države koje nisu tik pred članstvom, ali moraju da sačuvaju evropsku perspektivu", dodao je Janez Drnovšek.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.